Middeleeuwse miniaturen in de 21ste eeuw

Op 1 februari 2021 was de officiële start van Middeleeuwse miniaturen in de 21ste eeuw. Een project van vijf maanden bedoeld om de Byvanckdatabase van Noord-Nederlandse boekverluchting voor te bereiden op de toekomstige beschikbaarstelling via RKD Images. Een prachtig project in opdracht van Stichting Alexander Willem Byvanck Genootschap, met steun van Stichting Dioraphte en in samenwerking met KB – Nationale Bibliotheek en het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis.

🇬🇧 1 February 2021: Official start of Medieval miniatures in the 21st century! The goal of this project is to standardize and prepare the data in the Byvanck Database of Dutch Illuminated Manuscripts for integration into the digital infrastructure of RKD Images. A project commissioned by the Alexander Willem Byvanck Foundation, supported by a grant from the Dioraphte Foundation, in collaboration with KB – National Library of the Netherlands and RKD – Netherlands Institute for Art History.